Menu

Introducció

Sembla com si fos ahir quan preparava el meu primer discurs i ja han passat més de nou anys… Qui m’hagués dit aquell dia que avui estaria fent una introducció sobre un llibre de com parlar en públic…

Era l’any 2007 quan em vaig fer membre de la Jove Cambra Internacional de Sabadell (JCI Sabadell). L’entitat, dintre de les diferents activitats que organitzava, feia els Premis Sabadellencs (els premis que es donaven eren al millor jove, a la millor entitat o empresa i al sabadellenc de l’any), on el seu moment culminant arribava amb un sopar de gala per a més de 100 persones i estava presidit per l’Alcalde de la ciutat i pel President Nacional de la Federació Catalana de Joves Cambres (JCI Catalunya). En aquell moment, com a nou membre de l’entitat, vaig tenir l’honor de fer de presentador del sopar. Vaig tenir l’honor o “obligació”, donat que l’objectiu de Jove Cambra consisteix en el fet que la gent aprengui mitjançant l’acció, per la qual cosa, em va tocar preparar el meu primer discurs!

Per sort en aquella època els telèfons intel·ligents no existien i per tant no han quedat proves del que es pot considerar el meu primer discurs en públic. A part dels nervis que vaig patir durant tot el sopar, em vaig passar tot el discurs llegint el paper que portava escrit, sense aixecar la mirada per interactuar amb el públic… Però com diuen, tot viatge comença amb un petit pas. Aquell llunyà febrer del 2007 vaig començar un petit viatge per l’apassionant món de l’oratòria, un viatge ple d’aventures i de nous coneixements, un viatge, estimat lector, que si m’acompanyes tot seguit, compartiré amb tu durant els pròxims capítols del llibre.

M’agradaria explicar-te tot els secrets i tècniques per millorar la comunicació que he anat descobrint i recopilant durant aquests anys i que han fet que dia a dia aprengui i gaudeixi del plaer de parlar en públic. En resum, vull explicar-te i transmetre’t tot el que he après sobre com fer un discurs memorable!

Amb aquest llibre, he volgut compartir amb tu tant experiències pròpies com també experiències d’altres persones on expliquen com l’oratòria els ha ajudat en el seu desenvolupament professional i personal.

En l’apartat “Pensa-hi” pots trobar una o dues frases per raonar quina tècnica o truc et va millor a tu i anar dissenyant el teu propi estil.

«La prova d’un bon discurs és quan la seva congregació no surt dient “quin discurs més bonic”, sinó “faré alguna cosa”». Sant Francesc de Sales.